Enerji Bakanlığı tarafından salı günü yayınlanan bir bildiriye göre, Kongre yenilenebilir enerji projeleri ve fabrikaları için vergi indirimi gibi politikalar benimserse, 2035 yılına kadar güneş enerjisi ülkenin elektriğinin %40’ından fazlasını sağlayabilir. Bugün bu rakam %3’ler seviyesindedir.

Bildiride atıfta bulunulan Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı tarafından yayınlanmamış bir analize göre, güneş enerjisinin ABD üretiminin neredeyse yarısına ulaşması için endüstrinin mevcut hızının üç veya dört katı oranında büyümesi gerekiyor ve bu durum 1,5 milyon civarında istihdam anlamına gelmektedir.

Çalışma, Biden’ın fosil yakıtlardan uzaklaşmanın iklim değişikliğine karşı koyarken milyonlarca iyi ücretli sendikalı işçiye istihdam yaratabileceği yönündeki argümanını destekliyor. ABD’nin, enerji sektörünü 2035 yılına kadar fosil yakıtlardan uzaklaştırma hedefi var.

ABD Senatosu tarafından geçen hafta onaylanan 1 trilyon dolarlık altyapı planının, elektrik şebekesinin modernizasyonuna yönelik yatırımlar yoluyla güneş enerjisini desteklemesi bekleniyor. Ancak Beyaz Saray, endüstri büyümesini hızlandırmak için vergi indirimlerine ve kamu hizmetleri için ayrı bir 3,5 trilyon dolarlık harcama paketine dahil edilebilecek temiz bir elektrik ödeme programına odaklanıyor.

Beyaz Saray iklim danışmanı Gina McCarthy bir röportajda, “Üretim ve imalat sektörü için itici güç olacak olan şey gerçekten temiz enerji vergi indirimleri” dedi. Reuters

Diğer İçerikler