Bu yatırım, 2015 yılında Paris Anlaşması ile birlikte başlatılan Mission Innovation girişiminin ikinci aşamasının bir parçası. 23 ülkenin hükümetleri, önümüzdeki on yılda temiz enerji araştırma ve geliştirmeye 250 milyar dolar (177 milyar £) yatırım yapmak için bir araya geldi. Bu yatırım, 2015 yılında Paris Anlaşması ile birlikte başlatılan Misyon İnovasyonu girişiminin ikinci aşamasının bir parçasıdır. İlgili 23 ülke, birlikte temiz enerji inovasyonuna yapılan küresel kamu yatırımlarının %90’ından fazlasından sorumludur ve şimdi bu yatırımı artırmaya çalışmaktadır. Amaç, bu on yıl boyunca dünya çapındaki ülkelere bu temiz teknolojilerin satın alınabilirliğini göstermek ve temiz enerji hedefleri belirlemek için gereken güveni sağlamaktır.

Bu duyuru, Danimarka, Almanya ve İsveç’in yatırımlarını %75 veya daha fazla artırması ve Birleşik Krallık’ın yatırım seviyelerini iki katına çıkarması ile 2015’ten bu yana temiz teknoloji yatırımında devam eden artışı takip ediyor.

Mission Innovation 2.0, Şili’deki ‘Net Sıfıra İnovasyonlar’ Zirvesi’nde başlatıldı. Şili Devlet Başkanı Sebastián Piñera: “Şili, bu hayati iklim eylemi yılında Mission Innovation’ın bir sonraki heyecan verici bölümünü başlatmaktan gurur duyuyor. İnovasyon, iş birliği ve en önemlisi eylem yoluyla iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz araçlara sahibiz. Bu yeni inovasyon on yılına odaklanırken, Mission Innovation üyelerinin herkes için daha hızlı, daha temiz ve uygun fiyatlı enerjiye geçişi hızlandırma ortak hedefi her zamankinden daha ulaşılabilir.” dedi.

COP26 Birleşik Krallık Başkanı Alok Sharma şunları ekledi: “1,5 derece hedefini ulaşılabilir tutacaksak temiz enerjiye geçişi hızlandırmak çok önemli olacak. Bunu başarmak için enerji, ulaşım ve sanayi gibi sektörlerde inovasyon konusunda uluslararası iş birliği çok önemli olacak. Ülkelerin iklim hedeflerini yükseltme taahhüdünde bulunmasına, harekete geçmesine ve bu hedefi gerçeğe dönüştürmesine ihtiyacımız var.” Energy Live News

Diğer İçerikler