Suntrace GmbH ve BayWa re, B2Gold ile birlikte Mali’deki Fekola altın madeninde madencilik endüstrisi için dünyanın en büyük şebeke dışı güneş-batarya hibrid sistemi olduğunu söyledikleri sistemin devreye alınmasını tamamladı.

Güneş-batarya hibrit santrali, mevcut enerji santrali operasyonuyla başarılı bir şekilde entegre edildi ve devreye alındı; güneş santrali, haziran ayı sonuna kadar %100 tamamlanacak. Suntrace, güneş enerjisini geleneksel enerji üretimi ve batarya depolamayla birleştiren bunun gibi hibrit projelerin şebeke dışı alanlarda gece gündüz güvenilir güç kaynağı sağlamanın etkili bir yolu olduğunu belirtiyor.

Fekola altın madeni 24 saat çalışıyor. Gündüz vakti, 30 MW’lık yeni güneş enerjisi santrali altı ağır fuel oil jeneratöründen üçünün kapatılmasına izin veriyor; Kalan üç jeneratörün enerji üretimi de önemli ölçüde azaltılabilecek. Suntrace, 15,4 MWh batarya depolamanın, enerji üretimindeki dalgalanmaları telafi ettiğini ve altın madeninin elektrik talebinin %75’inin yenilenebilir enerjiyle karşılanmasını sağlayan güvenilir bir çalışma sağladığını açıkladı.

Güneş enerjisi santralinin batarya sistemi ile entegrasyonu, güvenilir enerji sağlayarak yılda 13,1 milyon litre ağır fuel oil tasarrufu sağlayacaktır. Şirkete göre, fotovoltaik- batarya sistemi CO2 emisyonlarını 39.000 ton / yıl azaltmaya yardımcı olacak.

BayWa re Proje Müdürü Thorsten Althaus şunları ekledi: “Bu kadar büyük miktarda güneş enerjisini küçük, izole edilmiş bir şebekeye güvenilir bir şekilde entegre etmek, büyük bir teknik zorluktu ve batarya elektrik depolamasının yanı sıra özel hazırlanmış bir kontrol sisteminin kullanılmasını gerektiriyordu. Bu, projenin ilk aşamalarında kavramsallaştırıldı ve vizyonumuzun tedarikçiler tarafından buna göre uygulanmasını sağladık. Bu çözümün gerçekte ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek son derece tatmin edici ve teknolojinin çalıştığını ve daha sonraki projelerde uygulanabileceğini gösteriyor.” World-Energy

Diğer İçerikler